Nu Goed Voelen

Praktijk voor shiatsu, quantum hypnose en persoonlijke groei

Mijn naam is Saskia de Bruijn. Ik ben Nu Goed Voelen gestart om mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling zodat zij beter in contact komen met zichzelf en meer inzicht krijgen in hun drijfveren. Dat doe ik door goed te luisteren en op iemand aan te sluiten. Ik hou ervan om dingen begrijpelijk te maken. Door middel van personal coaching, quantum hypnose en Zen shiatsu help ik mensen om weer contact te krijgen met hun gevoel en hun lichaam. Uit eigen ervaring weet ik dat het in deze veeleisende maatschappij snel kan gebeuren dat je het contact met jezelf kwijt raakt. Het is mijn missie om ook anderen hierbij te helpen, want door goed te voelen ga je je ook weer beter voelen.

Ik heb bij Bridgeman Academy de opleiding Quantum Hypnose gedaan bij Roy Martina en Milan Somers. Ik volg nu het derde jaar van de vierjarige opleiding bij Zen Shiatsu in Amsterdam. Ook heb ik de opleiding master NLP - Transactionele Analyse en Systemisch Werk met goed gevolg afgesloten bij Plata. 

Destijds studeerde ik af in de Nederlandse taal- en letterkunde en ben mijn loopbaan begonnen met het vertalen van ingewikkelde teksten naar begrijpelijke taal. Ik ben overgestapt naar het onderwijs omdat ik meer met mensen wilde werken. Na een start als docent in het hoger onderwijs ben ik al vele jaren studentendecaan. Hierbij bied ik een luisterend oor voor studenten en begeleid ik hen bij problemen waar ze tegenaan lopen, zowel privé als op school. Het is mijn passie om goed te kunnen luisteren met open mind en hart, af te stemmen en iemand echt te zien.

Ruim tien jaar geleden kwam er een omslag in mijn leven omdat ik vast liep in een burn-out. De strategieën die ik tot dan toe had toegepast werkten niet meer. Ik was gewend om signalen die mijn lichaam en geest mij gaven opzij te zetten en strak gericht te zijn op de doelen die ik wilde halen en op de prestaties die ik wilde leveren. Daarbij speelde ook dat ik graag voldeed aan het beeld en de verwachtingen die mijn omgeving van mij had. Ik had het daar ver mee geschopt, maar het eind was bereikt: ik kon nauwelijks een kopje thee zetten en niet rechtop zitten bij het vouwen van de was of andere activiteiten.

Eerst dacht ik dat het met rust wel over zou gaan. Maar na een half jaar op de bank bleek dat dit niet het geval was. Mijn energievoorraad bleef op, ik was leeg. Mijn zoektocht begon hoe ik hieruit kon komen. Ik kwam erachter dat je energie actief kunt opladen. Dat het lichaam belangrijke signalen geeft om naar te luisteren. En dat gevoelens zich niet laten weg drukken, want dan zijn ze niet echt weg. Gevoelens willen gevoeld worden. Langzamerhand kwam er meer rust in mijn geest, lichaam en daarmee mijn leven. Er kwam ruimte voor verdieping en contact met mijzelf en mijn omgeving. Deze ervaring deel ik graag met anderen om hen te begeleiden en inspireren om ook een stap te maken uit de ongenschijnlijke comfort-zone.

Wanneer je je bewust wordt van stilte, kom je meteen in een toestand van innerlijke stille alertheid. Je bent er helemaal bij. Je bent uit een al duizenden jaren durende collectieve menselijke conditionering gestapt.

- Eckhart Tolle