info@NUGOEDVOELEN.nl

Nu Goed Voelen

Praktijk voor Zen Shiatsu Voorschoten

Shiatsu

Shiatsu is erop gericht het zelfhelend vermogen te stimuleren door de helende kracht van aanraking. Shiatsu zorgt ervoor dat het lichaam zich herinnert hoe het echt kan ontspannen. Als gevolg hiervan verbetert de werking van de lichaamsfuncties en krijgt het lichaam de natuurlijke weerstand, veerkracht en het herstelvermogen terug.  

Na een Shiatsu massage voel je je meer ontspannen, het kan zijn dat er vermoeidheid los komt die al lang vast heeft gezeten. Dit heeft niet alleen zijn uitwerking op het fysieke lichaam, maar ook op het psychologische, emotionele en spirituele deel.

De behandeling vindt plaats op een zachte mat waarbij je je kleding aanhoudt. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt onder andere af van de ernst en duur van de klachten.  Ook andere factoren als levenswijze en voeding spelen een rol.

Klachten die shiatsu kan verminderen of laten verdwijnen zijn bijvoorbeeld: 

Vermoeidheid
Slaapproblemen
Stijfheid in nek, schouders en rug
Depressieve klachten
Burn-out klachten
Angstklachten
Spijsverteringsklachten
Menstruatie- of overgangsklachten
Onrust
Spier- en gewrichtsklachten
Hoofdpijn
Stress

Levensenergie

Door een Shiatsu massage wordt het lichaamsbewustzijn gestimuleerd. Er komt meer ontspanning en het energetisch functioneren komt meer in balans. De levensenergie kan weer ongehinderd door het lichaam stromen.

Ontspanning

Shiatsu is altijd prettig om te ondergaan. Je hoeft geen specifieke klachten te hebben,  een behandeling is erop gericht om gezondheid te bevorderen en ziekte te voorkomen. Het versterkt de basisconditie, vitaliseert, kalmeert en ontspant. Het heeft ook een positief effect op het immuunsysteem.